bg

Kookclub december 2014

Kookclub december 2014

Aperitief : Thai Sling

gin-fruitsap van mandarijn mengen
veel ijs -versieren met zeste van mandarijn  

 

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
5 cl gin
2 cl fruitsap van mandarijn
zeste van mandarijn
flesje tonic

------------------------------------   

 

voorgerecht : Kreeft en Sint-Jacobsnootjes

 

 bouillon maken met groenten +1 tomaat+look-thym-laurier-look  10 min koken
gehakte kreeftenkoppen met 1 eiwit erbij -10 min laten trekken,door handdoek zeven

kreeft koken 5 min in bouillon

klassieke couscous maken met 1/2 tas en 1 tas bouillon

Sint jacobsnootjes in brunoise,prei en komkommer in brunoise .kort bakken en samen voegen  ,afkruiden,pesto van peterselie als saus, later over de kreeft strooien  

Mouselinesaus maken ,groene peperbollen erbij,
oven op 60° schaaltje met kreeft +saus
10 min in oven  en dan de sint-jacobsnootjes er over

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
1 kreeft
8 sint-jacobsnootjes
beetje prei-komkommer
groentenbrunoise met tomaat
look thym,laulier,look
1/2 tas couscous
peterselie +olijfolie voor pestosaus
mouselinesaus (zie website)
groenepeperbolletjes

---------------------------------------

 


Hoofdgerecht :Moderne Paëlla

 

zeer variant om klaar te maken 
basis :echalot en look aanstoven,spaanse rijst erbij met chorizo en bouillon laten sudderen tot bijna gaar

vissoorten naar eigen smaak : goed kruiden kort opbakken en op het laatste bij de bouillon mengen en eventjes opwarmen. niet te lang want anders is de vis te droog en taai   

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
echalot,look,spaanse rijst,chorizo,bouillon

vis  en kip ev

 


Nagerecht : Ananas geflambeerd

 

ananas in grove brunoise met suiker en passiefruit laten marineren
jus afgieten ,rhum aantoevoegen,honing en appelsiensap dit alles laten opkoken
ananas in glazen, warme saus erop en afwerken met bolletje vanilleijs  

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
1 ananas
100 gr suiker
2 passiefruit
beetje rhum
honing
appelsiensap
vanille ijs

---------------------------------------

 

Reserveren

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan

Promoties
Kreeftenfestival ALL-INN 1N

 

                                            

  • Prijs arrangement voor 2 personen
  • 1 nacht met ontbijt en tal van lokale en zelfgemaakte specialiteiten
  • welkomsdrink en kennismaking met het hotel
  • Fietsen en fietskaarten
  • Wandelkaarten
  • 1xGastronomische menu met Luxe Tapas Vis,kreeft, nagerecht 
  • inbegrip apero,waters,fles wijn,koffie